Wat is Bubble Tea en is het eigenlijk wel gezond?

Wat is Bubble Tea en is het eigenlijk wel gezond?

Bubble Tea is een drank op basis van thee, melk en tapiocabolletjes of -parels. Het is vaak gezoet en er zijn veel verschillende smaken te ontdekken. Het is populair over de hele wereld en is tegenwoordig in veel culturen niet meer weg te denken.

De oorsprong van Bubble Tea is onbekend, maar men denkt dat het in de jaren tachtig in Taiwan is begonnen. Het verspreidde zich snel naar andere landen en werd vooral populair in Azië. De laatste jaren heeft het ook aan populariteit gewonnen in de Verenigde Staten en Europa.

Veel mensen genieten van Bubble Tea vanwege de unieke smaak en textuur. De thee zelf wordt meestal gebrouwen van zwarte of groene theebladeren, en de melk geeft het een romige consistentie. De toevoeging van tapiocabolletjes of parels onderscheidt het van andere dranken en zorgt voor een leuke kauwbaarheid die sommige mensen prettig vinden.

Verse Bubble Thee met TapiocaparelsIs Bubble Tea Gezond?

Ondanks de populariteit is er discussie over de vraag of Bubble Tea wel gezond is. Sommigen beweren dat de toegevoegde suiker schadelijk kan zijn, terwijl anderen beweren dat de thee zelf gezondheidsvoordelen heeft. Uiteindelijk hangt het af van de specifieke ingrediënten die worden gebruikt en hoeveel suiker wordt toegevoegd.

Als Bubble Tea wordt gemaakt met verse ingrediënten en zonder toegevoegde siropen of kunstmatige smaakstoffen, dan kan het best gezond zijn! De thee zelf bevat antioxidanten die je immuunsysteem een boost kunnen geven en je risico op sommige chronische ziekten kunnen verlagen. De melk in Bubble Tea levert eiwitten en calcium, en de tapiocaparels zijn een goede bron van vezels.

De meeste commercieel gemaakte Bubble Teas zitten echter vol met suiker, kunstmatige smaakstoffen en andere ongezonde ingrediënten. Op veel plaatsen worden bijvoorbeeld theemixen in poedervorm gebruikt, die zeer weinig gezondheidsvoordelen hebben. Bovendien zijn de tapiocaparels vaak gedrenkt in siroop, wat een hoop extra suiker toevoegt. En ten slotte gebruiken veel plaatsen kunstmatige smaak- en kleurstoffen om hun drankjes aantrekkelijker te maken. Dus als je op zoek bent naar een gezonde optie, kun je het beste thuis je eigen Bubble Tea maken met verse ingrediënten.

Bubble tea gift set - Thee.be

Maak je eigen bubble tea met deze handige box set. Bubble tea is een op thee gebaseerd drankje uit Taiwan en is heerlijk verfrissend op warme dagen.
€29,95

Zelf Bubble Tea MakenHoe maak je zelf bubble tea?

Het goede is dat je zeer eenvoudig zelf bubble tea kan maken thuis! Alles wat je nodig hebt, is zwarte thee, tapiocaparels, melk, suiker en een beetje geduld. De afbeelding hiernaast is een all-in-one Bubble Tea startset die je bij Thee.be kan kopen, maar ook alle losse elementen kan je natuurlijk makkelijk online of in de betere supermarkt vinden. De Bubble Tea set van Thee.be is wél compleet buiten de melk, thee & suiker en is dus wel een aanrader.

Laten we beginnen.

Stap één: maak de thee

Begin met water te koken en vier zwarte theezakjes ongeveer vijf minuten te laten trekken. Verwijder dan de theezakjes en voeg ½ kopje suiker toe en roer tot het is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

Stap twee: Bereid de Tapiocaparels

Vervolgens is het tijd om de tapiocaparels te bereiden. Breng eerst 2 kopjes water in een kleine pan aan de kook, voeg 1 kopje tapiocaparels toe en zet het vuur laag. Laat ongeveer 30 minuten koken, of tot de tapiocaparels gaar zijn. Giet het overtollige water af en zet de parels opzij.

Bubble Tea Tapioca Parels kopen - Thee.be

Een zakje met 250 gram zwarte tapioca parels voor het maken van bubble tea. De tapiocaparels hebben een diameter van 0,8 à 1 cm.
€8,95

Stap drie: Uw Bubble Tea samenstellen

Nu komt het leuke gedeelte! Pak een glas en vul het met ijsblokjes. Doe ¾ kopje van de bereide thee en ¼ kopje melk (elke soort is goed) in het glas. Voeg vervolgens ¼ kopje gekookte tapiocaparels toe. Gebruik een rietje om alles door elkaar te roeren en geniet!

Bubble Tea kan een heerlijke en verfrissende traktatie zijn – maar alleen als het wordt gemaakt met verse ingrediënten en zonder toegevoegde siropen of kunstmatige smaakstoffen. Als je op zoek bent naar een gezonde optie, kun je het beste thuis je eigen Bubble Tea maken met verse ingrediënten. Zelf Bubble Tea maken is eenvoudig – alles wat je nodig hebt is zwarte thee, melk, tapiocaparels, zoetstof (optioneel) en ijs. Probeer het dus zeker eens een keertje zelf uit.

Bubble tea gift set - Thee.be

Maak je eigen bubble tea met deze handige box set. Bubble tea is een op thee gebaseerd drankje uit Taiwan en is heerlijk verfrissend op warme dagen.
€29,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *