Waarom Rozenbottelthee zo populair is

Waarom Rozenbottelthee zo populair is

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oma altijd rozenbottelthee vroeg, in de kantine van de dansschool waar ik trainde als kind. En ze deed er steevast een klontje suiker in. Putteke winter of hoogzomer, altijd zat ze daar met haar rozenbottelthee.

En zo ook ik…

En zo komt het dat ook ik het al gauw ben gaan drinken, van kindsbeen af dus eigenlijk. En ik kan er minstens even hard van genieten als zij – al doe ik het meestal zonder dat klontje suiker. Het was pas vele jaren later dat ik begon te lezen over de vele voordelen die rozenbottel voor je kan hebben. Zo is het rijk aan antioxidanten. Antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen die (mede) aan de basis liggen voor een heleboel verouderingsziekten. En rozenbottel blijkt dus zeer sterk te scoren op dit vlak.

Rozenbottelthee, puur. Pure Rosehip - Thee.be

Gedroogde rozenbottel vruchten worden in no-time een heerlijke infusie. Puur te drinken of in combinatie met andere kruiden.
€5,29

rozenbottelthee fotoVerder kan rozenbottelthee ook het immuunsysteem ondersteunen doordat het veel polyfenolen en vitamine A en E bevat. Niet lang geleden las ik ook voor het eerst dat er een verband zou zijn tussen rozenbottelthee en gewichtsverlies. Het lijkt erop dat er nog meer onderzoek voor nodig is om dit te bevestigen, maar dat wijst alvast in de goede richting als je het mij vraagt. Het is maar recent dat ik op de hoogte ben van de onderzoeken, maar in de volksmond werd rozenbottelthee altijd al bestempeld als een heel gezond drankje, ook m’n oma zei dat.

De gezondheidsvoordelen zijn voor mij een surplus want ik vind het vooral een heel lekkere smaak hebben. De rozenbottelbes is op zich redelijk zuur maar gedroogd en gekookt in water wordt het lichtjes zoet. Ik hou van het contrast en de gelaagdheid van de smaken. Zo smaakt het pittig, maar toch licht zoet. Het heeft ook iets weg van appels, die ook vaak die combinatie van licht zurig, astringent hebben samen met die zoete toets. Vaak wordt ook een klein likje honing toegevoegd om het zure te camoufleren.

Wat ik ook heel fijn vind, is om rozenbottel iced tea te maken. Hierbij laat je de losse thee of builtjes lang trekken, haalt de builtjes of de losse vruchten eruit en voeg dan wat honing toe. Laat het daarna afkoelen en zet het voor een nachtje in de koelkast. Geniet de volgende dag van een heerlijk verfrissende én gezonde koele drank.

Rozenbottelthee kopen

Online heb je een hele resem theewinkels waar je rozenbottelthee kan kopen. Een échte aanrader is de pure rozenbottelthee van Thee.be en hun infusie met rozenbottel en aardbeien. Allebei superlekker én met alle voordelen van rozenbottel!

Rozenbottelthee, puur. Pure Rosehip - Thee.be

Gedroogde rozenbottel vruchten worden in no-time een heerlijke infusie. Puur te drinken of in combinatie met andere kruiden.
€5,29

Rozenbottel thee met aardbeien Rose Hip Symphony - Thee.be

Een fruitige rozenbottel thee geblend met stukjes appel en aardbei.
€6,49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *