Hoe maak je zelf de lekkerste muntthee?

Hoe maak je zelf de lekkerste muntthee?

Verse muntthee is een heerlijke, verfrissende drank die je gemakkelijk en snel zelf kan maken. Muntthee wordt gemaakt door munttheeblaadjes in kokend water te laten trekken. Nadat de thee heeft getrokken, kan je de muntblaadjes eruit halen en de thee zoeten naar smaak met honing, suiker of Stevia. Vervolgens kan je genieten van een heerlijke tas verse muntthee!

Verse muntthee wordt al meer dan 4000 jaar gedronken!

Muntthee is een frisse, kruidige thee die perfect is voor een warme zomerdag, of ook tijdens de winter. Het is een van de oudste theesoorten en de thee wordt al meer dan 4000 jaar gedronken. Bovendien wordt verse muntthee in heel wat landen wereldwijd gedronken. Er zijn vele verschillende manieren om verse muntthee te maken, maar de meest basale versie is simpelweg de versie met een handvol verse muntblaadjes en kokend water.

Tips om zelf muntthee te maken

Muntthee is een klassieker onder de theesoorten, met zijn frisse, kruidige smaak. Het is eenvoudig om zelf muntthee te maken, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een perfecte kop muntthee klaarmaakt.

verse munttheeGebruik verse muntblaadjes

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je verse muntblaadjes gebruikt. Dit is waar de meeste smaak van de thee vandaan komt. Het geeft een veel betere smaak dan droge munt, of muntthee uit een zakje. Probeer een paar muntblaadjes te plukken van een verscheidenheid aan muntsoorten, om te zien welke je het lekkerste vindt. Een muntplantje kan je ook gemakkelijk thuis houden. Dit is ideaal voor als je vaak verse muntthee wilt maken.

De hoeveelheid muntblaadjes die je gebruikt, is afhankelijk van je eigen smaak, maar meestal wordt een handvol muntblaadjes gebruikt voor verse muntthee. Het is een infusie, dus ook de tijd van infuseren is van belang voor hoe sterk je muntthee wordt.

Fijngemalen muntblaadjes

Naast de volledige muntblaadjes, kan je ook fijngemalen muntblaadjes gebruiken. Het beste is om er 2 theelepels van deze fijngemalen muntblaadjes in te gebruiken en vervolgens drie tot vijf minuten te wachten. Na deze minuten moet je de thee door een zeef gieten, en kan je genieten van een heerlijke, vers gemaakte muntthee!

Spearmint, puur Nana Muntthee - Thee.be

Deze specifieke muntsoort staat bekend voor zijn mentholgehalte en is de munt die gebruikt wordt om de traditionele Marokkaanse muntthee mee te zetten, ook wel 'nah-nah' genoemd.
€5,19

Laat de blaadjes niet koken

Ten tweede moet je zorgen dat je de munt niet kookt in het water, want dan zal de smaak verloren gaan. Doe de muntblaadjes in een theekopje of theepot en giet er kokend water eroverheen, maar laat het niet meer koken. Laat de thee minimaal 5 minuten trekken, maar je kunt de thee ook langer laten staan ​​als je een sterkere smaak wilt.

Suiker of thee gebruiken naar smaak

Als je suiker of honing in je thee wilt, doe die dan in je kopje en roer goed, voordat je de thee toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de suiker of de honing helemaal opgelost is voordat je de thee drinkt. Sommige mensen gebruiken in plaats van warm water ook groene thee of witte thee – dat maakt de smaak wat zachter en voegt ook wel wat extra smaak toe. Ikzelf durf zelfs verse muntthee combineren met een basis van brandnetelthee. Apart; maar lekker én gezond!

Pure pepermuntthee Pure Peppermint - Thee.be

Immer populair op ieder moment van de dag! Deze pepermuntthee staat bekend voor z'n frisse toets en vormt ook een heel goede afterdinner.
€4,50

Muntthee maken in het kort

Om muntthee te maken heb je weinig ingrediënten nodig, namelijk water, muntblaadjes en eventueel honing of suiker. Als je rekening houdt met bovenstaande tips, kan je volgende stappen gebruiken om je verse muntthee te maken:

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Voeg verse muntblaadjes of 2 theelepels fijngemalen muntblaadjes toe aan het gekookte water.
  3. Laat het mengsel van water en verse munt voor 3 tot 5 minuten staan.
  4. Zeef de thee om de eventuele muntblaadjes die er nog inzitten te verwijderen
  5. Schenk het mengsel in een kopje.
  6. Voeg naar smaak honing, stevia of suiker toe.
  7. Geniet van je verse muntthee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *