High Tea: een korte introductie

High Tea: een korte introductie

High Tea, ook wel bekend als “Afternoon Tea”, is een Britse traditie waarbij mensen samenkomen voor een gezellige middag met een kop thee en een selectie aan sandwiches, scones en zoete lekkernijen. Het is een populaire activiteit voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften, en veel hotels en restaurants bieden dit aan als een formeel uitje.

Hoewel de naam “High Tea” suggereert dat het een formeel diner is, is dit niet het geval. In feite is het tegenovergesteld van wat de naam suggereert, omdat het traditioneel gezien werd gehouden door arbeiders in de middag als hun hoofdmaaltijd van de dag. De naam “High Tea” komt van het feit dat de tafel hoog was, zodat de gasten konden staan ​​terwijl ze aten, in tegenstelling tot de lage tafels die gebruikt werden voor “Afternoon Tea”, die meer gericht was op de midden- en bovenklasse.

Afternoon TeaDe geschiedenis van High Tea gaat terug tot de 19e eeuw, toen de industriële revolutie ervoor zorgde dat de werkdagen langer werden en de mensen later op de dag aten. Dit leidde tot de traditie van het serveren van een warme maaltijd in de middag, samen met een kop thee, die steeds populairder werd. Tegenwoordig is High Tea een geliefde activiteit in het Verenigd Koninkrijk, en veel mensen kijken ernaar uit om deze traditie te vieren met familie en vrienden.

Tijdens een High Tea worden verschillende soorten sandwiches geserveerd, meestal met beleg als komkommer, ei en zalm. Scones met clotted cream en jam zijn ook een populair onderdeel van de maaltijd, evenals een selectie aan zoete lekkernijen zoals cake, koekjes en taarten. Er wordt vaak gekozen voor een specifieke thee om te serveren, zoals Earl Grey of English Breakfast, en soms worden er ook andere drankjes aangeboden, zoals sinaasappelsap of champagne.

Er zijn veel verschillende plaatsen waar je High Tea kunt ervaren, van traditionele theesalons tot luxe hotels. Veel restaurants bieden ook speciale High Tea-menu’s aan, waardoor je de gelegenheid hebt om deze traditie te vieren terwijl je geniet van heerlijk eten en drankjes. Het is ook mogelijk om zelf een High Tea te organiseren in je eigen huis natuurlijk, maar dat is voor later op deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *