Hibiscusthee: wat is het en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Hibiscusthee: wat is het en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Thee, niet zo populair als koffie, maar waar we gemiddeld 4 koppen koffie per dag drinken, geldt voor het drinken van thee 3. Kortom, je kunt wel stellen dat er voldoende thee wordt geconsumeerd. De meest populaire varianten zijn toch wel de ‘English blend’ en uiteraard rooibos. Toch zien we dat ook kruidenthee steeds populairder wordt en dat is natuurlijk niet voor niets! Kruidenthee werkt niet alleen ontzettend rustgevend, maar heeft ook een hele hoop gezondheidsvoordelen. Vooral hibiscusthee. Dit is een kruidenthee die wordt gemaakt van de hibiscusplant. Net als met normale thee, laat je ook deze thee enkele minuten trekken in heet, kokend water. Benieuwd naar wat Hibiscusthee voor jou kan beteken? Lees dan snel verder.

hibiscus theeWat is Hibiscusthee

Hibiscus Thee, wordt gemaakt van de Hibiscus Plant. Deze plant groeit in zowel afrika als Amerika. De Hibiscus Plant kent wel 100 verschillende soorten, afhankelijk van het klimaat en ook het land waar ze groeien. De Hibiscus Plant die het meest wordt gebruikt voor het maken van Hibiscusthee, is toch wel de Hibiscus sabdariffa.

Uit onderzoek is naar voren gekomen, dat deze Hibiscus Plant allerlei voordelen biedt wanneer je deze gebruikt voor het maken van Hibiscusthee. Zo zorgt het drinken van deze thee voor een verlaging van je bloeddruk, maar ook bestrijding van allerlei bacteriën en bij een deel van de mensen zorgt het zelfs voor gewichtsverlies. Kortom, een echte aanrader dus!

Pure Hibiscus - Thee.be

Een klassieke hibiscusthee met volle hibiscusbladeren, voor een heerlijk lichtzurig dieprood kopje.
€4,79

Gezondheidsvoordelen

De voordelen van het drinken van Hibiscusthee zijn enorm. Doordat de Hibiscusthee vol zit met allerlei verschillende antioxidanten, zorgt het voor het versterken van je immuunsystemen en het voorkomen van verschillende ziektes. Daarnaast zorgt het drinken van Hibiscusthee ook voor een kans op het verlagen van je bloeddruk. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat bij mensen die frequent Hibiscusthee drinken op lange termijn een verlaagde bloeddruk wordt waargenomen. Een hoge bloeddruk is schadelijk voor ons lichaam en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Meer daarover kan je hier lezen. Een enorme positieve ontwikkeling dus!

Gewichtsverlies

Een ander bijzonder voordeel van het drinken van Hibiscusthee is de kans op gewichtsverlies. Uiteraard is dit niet bij iedereen het geval, maar onder de mensen die het regelmatig dronken, bleek een verlaging van het lichaamsvet en ook het gewicht. Of dit daadwerkelijk het effect is van de Hibiscusthee, dat valt nog te bezien. Er dienen namelijk nog meerdere studies te worden uitgevoerd om het effect daadwerkelijk te kunnen verbinden aan het drinken van Hibiscusthee, maar dat het invloed heeft, dat is een ding wat zeker is.

Pure Hibiscus - Thee.be

Een klassieke hibiscusthee met volle hibiscusbladeren, voor een heerlijk lichtzurig dieprood kopje.
€4,79

Hoeveel Hibiscusthee mag ik per dag

Het drinken van zowel teveel thee als koffie is niet bevorderlijk voor ons lichaam. Bij het drinken van Hibiscusthee, is het aan te raden niet meer dan twee a drie kopjes per dag te drinken. Het gemiddelde gebruik is circa 1,5 gram Hibiscus per kopje thee. Met deze hoeveelheid is het veilig te gebruiken. Probeer het drinken van deze thee echter wel te voorkomen, wanneer je net zwanger bent. Door de kruiden kan het schadelijk zijn voor je kleintje en dat is iets wat je ten koste van alles wilt voorkomen. Meer informatie over hibiscusthee kan je in deze interessante blogpost terugvinden die nog wat dieper ingaat op deze prachtige infusie.

Pure Hibiscus - Thee.be

Een klassieke hibiscusthee met volle hibiscusbladeren, voor een heerlijk lichtzurig dieprood kopje.
€4,79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *