Een korte inleiding tot Marokkaanse Muntthee

Een korte inleiding tot Marokkaanse Muntthee

Marokkaanse muntthee, ook wel bekend als “Moroccan mint tea”, is een populaire en traditionele drank in Marokko. Deze thee wordt gemaakt door groene thee te mengen met verse munttakjes en suiker en wordt geserveerd in kleine glazen, vaak met een hoog glas en een lange, dunne steel. Muntthee is een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse cultuur en wordt vaak gedronken tijdens sociale bijeenkomsten en ceremoniële gelegenheden.

marokkaanse nana munttheeDe geschiedenis van marokkaanse muntthee gaat terug tot de 16e eeuw, toen de drank werd geïntroduceerd in Marokko door de Sa’di-dynastie. De muntthee werd toen gemaakt door thee te koken met verse munttakjes en honing, en werd aanvankelijk alleen gedronken door de rijken en machtigen. In de loop van de tijd is muntthee echter steeds meer deel gaan uitmaken van de Marokkaanse cultuur en is het nu een drank die door iedereen wordt genoten.

Er zijn verschillende manieren om marokkaanse muntthee te maken, maar de meest voorkomende methode is door groene thee te zetten (kies voor een Gunpowder Thee, dat is wat ze gebruiken in Marokko!) en daarna te mengen met verse munttakjes en suiker. De hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd kan variëren, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen voegen ook melk toe aan de thee, hoewel dit niet de traditionele manier is om de drank te maken.

Als je liever geen verse takjes gebruikt kan je natuurlijk ook gedroogde Nana Muntthee kopen, makkelijker en minstens even goed!

Spearmint, puur Nana Muntthee - Thee.be

Deze specifieke muntsoort staat bekend voor zijn mentholgehalte en is de munt die gebruikt wordt om de traditionele Marokkaanse muntthee mee te zetten, ook wel 'nah-nah' genoemd.
€5,19

Een belangrijk onderdeel van het maken van marokkaanse muntthee is het “skhena”, wat letterlijk “koken” betekent in het Arabisch. Dit is het proces waarbij de munttakjes en suiker worden toegevoegd aan de groene thee en worden gekookt totdat de smaken goed zijn gemengd. Het skhena-proces kan soms enige tijd duren, afhankelijk van hoe sterk de smaak van de muntthee moet zijn.

Na het skhena-proces wordt de muntthee geserveerd in kleine glazen, vaak met een hoog glas en een lange, dunne steel. De muntthee wordt meestal geserveerd met wat gebak of koekjes aan de zijkant. De thee wordt vaak gedronken tijdens sociale bijeenkomsten en ceremoniële gelegenheden, zoals bruiloften en begrafenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *